woensdag 2 maart 2011

Back to babes

Hellow Belgium people,

Here are de points of the comenius travelers.

Vandaag is de 2de dag van de Roemeense projectweek. De dag startte zoals altijd in de ontbijtruimte. Buffetje van pistolets (350gr/stuk), 1 koffietas/3’45 minuten, aangevuld met “paardenogen”, worstjes, wentelteefjes (alles aan de temperatuur van 5°C) en als toetje nog een stukje cake, feta, tomaatjes en fruitsla en uiteraard de olijven niet vergeten!

Kortom, een stevig ontbijt voor een stevige wandeling naar de “babes of psychologics and sciences” om daar de studenten en profs te gaan toespreken (jawel, kijk maar even naar de foto’s!)



Hier hebben we even onze school toegelicht vanuit het thema “kunst en creativiteit”. Ilse, Veerle en Gyl hebben dan op een fantastische Engelse wijze de CA en hobby’s OV1 toegelicht. Niet eenvoudig als je weet dat terwijl je zelf praat er nog 7 andere tolken aan het vertalen zijn.



Na de voorstelling door alle partnerlanden kregen we als toetje in een veel te hete zaal nog een “puppet theatre” gespeeld door de “special needs” leerlingen van de school van Corina (comenius coördinator Roemenië). Het was dan ook in het Roemeens te doen, wat het verhaal een beetje moeilijk maakte omdat wij het Roemeens zo nog niet onder de knie hebben. Het ging alleszins over koningen en draken, die dan door poezen en muizen werden verjaagd of zoiets. De rol van de koning achter de dochter was ons niet zo duidelijk. Als dan de muis ook nog bij de moeder komt is het hek helemaal van de dam ;-)

Daarna was het tijd voor wat beweging. Via de fitness “het park” keerden we terug naar de school voor de lunch met daarna een informeel babbelgedeelte.

Na dit gedeelte zijn we de Roemeense specialiteit gaan zoeken. Eerst in een schone souvenir winkel en daarna in de “beauty-farm”. Daar bleek dat de zalfkes en crèmekes van uitstekende kwaliteit zijn en niet zo duur. Beter dan botox en nadat we de winkel hebben verlaten zijn ze ook moeten sluiten wegens “uitputting voorraad”. Ge moet niet vragen hoe knap we zullen zijn als we terugkomen :-)

Onderweg naar het hotel ontpopte 1 van ons zich als een echte “shopping-guide”. Plots efkes winkel in en winkel uit, niet te geloven. Gelukkig kwam de werkelijke terug tijdig boven en stonden we na de 3de winkel aan het hotel. Het leven van een man in Roemenië kan hard zijn.

Wat staat er straks nog op het programma?? Wel dat weten we zelf niet. We worden verwacht in een restaurant voor het avondmaal, en daar staan er enkele verassingen te wachten. Om 20.30u is er dan ook nog de wedstrijd Lierse-Westerlo, hopen dus dat er WIFI in het resto is :-)

Wat de verassingen zijn lezen jullie morgen op dezelfde plaats via dezelfde zender!
Vergeet zeker niet even naar de sfeerbeelden te gaan kijken om de babes te ontdekken.
Tip: het is harig en staat voor de paashaas! En nee, het is geen pelske op de jacuzzi, want die is hier niet! :-)

Moest je beschikken over Roemeense tv, ook het nieuws even checken voor het interview van Inge!

Groetjes van ons allen!!!

2 opmerkingen:

  1. WIM!! Wim je kan bloggen! Man, wat een man toch bijleert als hij met een bende babes op Comenius-reis vertrekt. Blijkbaar heb je daar dus ook niet echt de tijd om eventjes stil te zitten. Maar dat bevalt je wel zeker!
    Voor de rest staat de school nog steeds recht. Heeft de zon hier geschenen en zijn de leerlingen volop bezig met het verzinnen van slogans voor de anti-pest wedstrijd. Frietjes kunnen hier op het thuisfront nog blijkbaar heel wat wonderen verrichten.
    Inge, dat stukje historische televisie dat hopen we hier thuis toch ook nog eens te mogen bewonderen.
    Het gaat jullie goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag allemaal,

    Het lijkt me daar echt wel plezant en leerrijk...
    Die zalfkes interesseren me wel !
    Zoals Caroline zegt, hier gaat alles zijn 'gewone' gang. Alhoewel ... blijkt dat er woensdag omstreeks 16u rare geluiden uit de klassen OV 3 (ter hoogte klas MR - LVE) komen!
    De poetsvrouw is er helemaal niet gerust !!!
    De lln maken zich op voor de carnavalfuif van morgen en de lkr snakken naar de vakantie.
    Volgens Marc stonden jullie in rechtstreekse verbinding via SMS voor de match Liers-Westerlo.
    We zullen er maar over zwijgen zeker, Wesley Sonck is al hard genoeg van leer gegaan tegen zijn ploegmaats.
    De uitleg van Ilse, ik heb het helemaam verstaan -:) Knap dat je dat doet !
    En dat intervieuw van INge voor de Roemeense TV, wil ik écht wel zien.
    Nog enkele dagen genieten op z'n Roemeens en voor zaterdag gezond en veilig thuis!
    Groetjes,
    Linda Cambré

    BeantwoordenVerwijderen