donderdag 21 oktober 2010

Hop on hop off

In elke grote stad kan je de hop on hop off bus nemen om van de ene naar de andere bezienswaardigheid te trekken.  Vandaag hadden onze Turkse partners een bus georganiseerd om van de ene naar de andere school te reizen.  Hoewel het soms leek alsof wij zelf de bezienswaardigheden waren, hebben we toch weer een hoop indrukken opgedaan.

We zijn de dag gestart in het RAM, een soort plaatselijk CLB.  Zij behandelen 450.000 studenten en slagen erin om in een half uur een test af te nemen van studenten waarna ze een rapport opstellen.  Daarna trokken we naar een school voor buitengewoon onderwijs.  In deze school zaten kinderen vanaf 3 jaar. Daarna is er voor elke leeftijd wat wils tot zelfs volwassenen toe. Tijdens een soort volwassenenwerking worden jobvaardigheden bijgebracht.  We sloten ons bezoek daar af met een concert van het schoolkoor.
Na de 'special needs school' waar we nog even tussendoor wat plaatselijke hapjes te verorberen kregen, was er een lunch voorzien (voor zover we dat nog op kregen) in een gewone secundaire school.  Ook daar waren we een enorme attraktie.
Na de lunch trokken we naar het langverwachte rehabilitation center.  Logopedie kwam er niet echt aan bod, wel veel kiné.  Verder werd er individueel gewerkt aan schoolse vaardigheden.  Na nog meer koekjes bracht de bus ons naar het hotel voor de projectmeeting.  We bespraken nog enkele details over de website die nu trouwens zeer vlot werkt en we stelden enkele deadlines.  We regelden nog wat praktische zaken voor het bezoek aan ons land en besloten daarna dat de dag voldoende gevuld was geweest en onze hoofden wat rust konden gebruiken.

Morgen bezoeken we nog een andere ondersteunende instantie in Manisa en krijgen we ook wat vrije tijd om de souvenirs voor het thuisfront te bemachtigen.  's Avonds hebben we een diner met de collega's van de Turkse partnerschool.  Ook enkele oud-collega's van de school en de oud-directeur die we vorig jaar hebben ontmoet zullen aansluiten.  Het belooft een gezellige avond te worden!

Zaterdagochtend zijn we vroeg uit de veren om de terugreis aan te vatten.  Als alles goed gaat vertrekt onze bus om 7 uur in het hotel en zijn we om 9 uur in de luchthaven.  Om 11 uur gaan we de lucht in en om 13.30 uur landen we weer.  En 's avonds begroeten we jullie, waarschijnlijk heel erg moe, op de fuif.

De foto's zijn aangevuld met enkele kiekjes van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten